Pages

Banner 468

22.9.11

Com funciona una Planta de Classificació?

0 comentarios
 



Una vegada dipositem els nostres envasos en el contenidor groc, són transportats en camions a una planta de classificació. En aquestes instal·lacions se separen els diferents tipus envases per a després transportar-los als diferents agents recicladors.



 1. Bàscula. Els camions es pesen en la bàscula per a saber el pes de residus que entren a les instal•lacions per al tractament.
2.Platja de recepció. Cada camió descàrrega els residus en una plataforma denominada zona de recepció, des d'on passen a una cinta transportadora.


 3. Triatge primari. Se separen els residus més voluminosos, ja que la presència d'aquests pot entorpir el funcionament de la planta.


 4. Garbell rotatiu. Quan gira, aquest cilindre trenca les bosses, permet alliberar-ne el contingut i fa una primera classificació on descarta els residus xicotets.


 5. Electroimant. Un electroimant separa les llaunes amb contingut fèrric, i a continuació es compacten per a reduir volum i facilitar el transport.


6. Taula d'asimètrics. Gràcies a moviments vibratoris se separen els residus per grandària i pes.

7. Aspiració del film. Les bosses són aspirades automàticament a través d'una campana i es compacten en una premsa específica.

 8. Separadors òptics. Els envasos són classificats mitjançant escàners òptics específics per a cada material, i separats després per ejecció.


9. Casal. Cada tipus d'envàs classificat s'acumula temporalment en casals, o magatzems, per a premsar-lo a continuació.


10. Premses. Els envasos són compactats en paquets o bales per a reduir-ne el volum, i facilitar així el transport a les plantes recicladores.


11. Eixida de materials. les bales de les distintes fraccions de materials es carreguen per a ser transportades als corresponents recicladors.